Op zondagmiddag 4 november om 14.30 u. vindt er in Imagine, Bergstraat 26, te Wageningen een lezing plaats van een bijzondere auteur Sander Kooistra. Het is een lezing over zijn nieuwste boek Til mij op met duizend vogels en zijn omgeving.

 

Zeeland, eind jaren vijftig. Een eenzaam jongetje zoekt steun bij de vogels. Kunnen zij er voor zorgen dat zijn moeder terugkomt naar huis? 

Schrijver Sander Kooistra (1951) groeide op in Zeeland en de roman speelt zich af tegen het decor van zijn jeugd. 'Ik vond dat ik dit tere verhaal moest vertellen,' zegt hij, 'als een soort eerbetoon aan het kind in mijzelf en misschien ook aan het kind in jou.' 

De vogels die zo'n belangrijke rol spelen in de roman zijn in beeld gebracht door Jos Zwarts, een vogeltekenaar die past in een grote Nederlandse traditie. Met zijn tekeningen weet hij het karakter van elke vogel haarfijn te treffen. 

 

Sander Kooistra is een van de laatste vijf kanshebbers overgebleven om de Zeeuwse Boekenprijs 2018 te winnen. Zaterdag 3 november wordt de uitslag bekend gemaakt. Op zondag 4 november komt hij bij Imagine in Wageningen langs om een lezing te houden over zijn boek en zijn omgeving. 

 

U bent van harte welkom! Entree gratis.

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Imagine